احتمالاً مطالب بسیاری در زمینه حفظ سلامت مغز و پیشگیری از دمانس شنیده و خوانده‌اید. با تغییر سبک زندگی و  احتمالاً لیستی از کارهایی که باید انجام دهید مانند داشتن رژیم غذایی سالم ، ورزش منظم ، خواب کافی، تمرینات ذهنی و فعال نگهداشتن ذهن و روان می‌توانید خطر ابتلا به دمانس را به حداقل برسانید.

Photo by Polina Tankilevitch

علاوه بر موارد فوق، با افزایش سن و تجربه استرس های اجتناب ناپذیر زندگی ناگزیر از مصرف برخی داروها می‌شویم که بطور ناباورانه‌ای می‌توانند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهند. در دو مطالعه جداگانه بر روی جمعیت بزرگی از مصرف‌کنندگان هم بنزودیازپین‌ها (شامل داروهای ضد اضطراب و قرصهای خواب آور) و هم آنتی‌کولینرژیک‌ها (شامل داروهای ضدآلرژی و سرماخوردگی‌ها، قرصهای ضد افسردگی، قرصهای فشار خون بالا و بی‌اختیاری ادرار) با افزایش خطر ابتلا به دمانس یا زوال عقل در افرادی که بیش از چند ماه از آنها استفاده می‌کردند. در هر دو مورد ، تاثیر با میزان دوز دارو و مدت زمان مصرف افزایش می‌یابد.

این یافته ها برای پزشکانی که افراد مسن را معالجه می‌کنند دور از انتظار نبود. دکتر لورن جی گلیسن ، پزشک در بخش سالمندان هاروارد، می‌گوید: “در لیست معیارهای Beers که توسط انجمن سالمندان آمریکا سالانه منتشر میشود، مدتهاست که تجویز بنزودیازپین‌ها، آنتی‌هیستامین‌ها و داروهای ضدافسردگی سه‌حلقه‌ای را برای بزرگسالان مسن نامناسب می‌دانند”.  این عضو انجمن سالمندان آمریکا(AGS)  از استفاده طولانی مدت و نامناسب این دو گروه از داروهای فوق، توسط پزشکان در کار بالینی، ابراز نگرانی میکند. زیرا علاوه بر خطر ابتلا به دمانس، از عوارض جانبی اولیه و بالقوه خطرناک این داروها میتوان به گیجی و منگی و افت حافظه اشاره کرد که در بسیاری موارد منجر به افتادن های ناگهانی ، شکستگی و حتی تصادفات اتومبیل می‌شود.

برای امتیازدهی، روی یکی از ستاره‌ها کلیک کنید!

«هر ستاره برابر یک امتیاز و پنج ستاره به معنای امتیاز کامل است»

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

نخستین فردی باشید که به این پست امتیاز می‌دهد

منبعبرگرفته از انتشارات دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد- آمریکاجولای6 2020
مطلب پیشینآیا پاها در میانسالی بزرگتر میشود؟
مطلب بعدیهمدلی کردن را بیاموزیم