پروفسور و پژوهشگر روان شناسی(Kate Sweeny)، براساس تحقیقات خود تصویری متفاوت از مثبت گرایی ارائه داده که نشان میدهد هر چند مثبت گرائی فواید بسیاری دارد ولی قدرت و توان آن در حال ضعیف‌تر شدن و ناپدید شدن است.
تشویق به مثبت فکر کردن و مثبت گرایی به یکی از صنعت های پر رونق در جوامع انسانی تبدیل شده است بطوریکه هزاران کتاب چاپ و منتشر و بی نهایت وبلاگ و داستان و کلمات قصار در دنیای مجازی دست به دست میچرخد. این رونق بدلیل اعتبار و قدرتی است که علم به مثبت گرایی و شادکامی داده است که البته قابل دفاع است.
ریشه مثبت بودن جدید نیست میتوان آنرا در نوشته های ارسطو ۱۹۵۰ که توسط انتشارات دکتر نورمن وینسنت پرلز- بهترین فروشنده کتاب در این موضوع- مشاهده کرد. کتاب قدرت تفکر مثبت و رازهای مرتبط با قدرت‌های جادوئی تفکر مثبت از جمله آنهاست. در واقع تعداد بیشمار این کتابها نشان دهنده ارزش و اهمیت مثبت گرائی و روند رو به صعود آثار مرتبط با مثبت گرائی است و همچنان در اوج خود بوده است و شاید شروع رقابتی و تبلیغاتی برای فواید تفکر مثبت باشد.
آیا این احتمال وجود دارد که مثبت گرائی حرکت نزولی دارد و قدرتی ورای آن برای خاتمه به این گفتگوها بوجود آمده؟
قبل از اینکه در باب شواهد مخالف با مثبت گرائی بعنوان داروی مشکل‌گشا برای هر دردی صحبت کنیم ، اجازه دهید روشن کنیم که :
مثبت گرائی فواید بسیار دارد. براساس مطالعات معتبر بسیاری، پدیده مثبت گرائی تائید شده است. خانم باربارا فردریکسون معتقد است که ترویج و تربیت هیجانات مثبت بهترین‌ها را در ایالت متحده پرورش خواهد داد، افرادی با قدرت خلاقیت بیشتر ، فکری روشن و آزادتر، انعطاف پذیر بیشتر وبا علاقه اجتماعی بالاتر به جامعه ارائه میدهد..
انسانهای شاد معمولا سالم تر، از نظر جسمی فعال تر ، بیشتر موفق و سازنده و مهربان هستند، ارتباط عاشقانه سالمی دارند، دوستان بهتر و خوب و پرمعنا صحبت میکنند و حتی ممکن است طول عمر بیشتر هم داشته باشند.
نوع خاصی از مثبت گرائی خوش بین بودن به آینده است که ممکن است منافع بسیاری از این شیوه تفکر عاید افراد شود. افراد خوش بین مانند افراد شاد از این شیوه تفکر منفعت بسیار کسب می‌کنند مانند سلامت بهتر، ارتباطات بهتر، موفق بالاتر و طول عمر بیشتر، جای تعجب نیست که شاید افراد خوش بین افراد شادی هم هستند.
حتی اگر سعی شود که بطور موقت هم خوش بین باشیم بازهم مزایائی خواهد داشت و این بیشتر در مواردی است که با انگیزه بالا همراه باشد. تحقیق دیگری نشان داد افرادی که خوش بین به عملکردشان در یک کاری بودند با قدرت بیشتری آن کار را انجام میدادند حتی اگر آنها را به چالش می‌کشید.
در تحقیقی که در سال ۱۹۹۰ بروی همجنس‌گرایان مبتلا به ایدز انجام شد نشان داد آنهائیکه به بیماریشان براساس روشهای مقابله پاسخ میدادند و نسبت به بیماری خود واقع‌بین‌تر بودند بیشتر از دو برابر آنهائیکه به بیماری با دیدی مثبت نگاه میکردند، زندگی کردند.
در هر حال مطالعات نشان میدهد که همواره مثبت بودن جوابگو نیست خصوصا زمانیکه از آن در زمان غلط و به مقدار نامناسب استفاده شود…

برای امتیازدهی، روی یکی از ستاره‌ها کلیک کنید!

«هر ستاره برابر یک امتیاز و پنج ستاره به معنای امتیاز کامل است»

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

نخستین فردی باشید که به این پست امتیاز می‌دهد

مطلب پیشینمهمترین شکست تاریخ
مطلب بعدیروابط زناشویی متاثر از چه سبک های ارتباطی منفی است؟