دکتر لعل همچنین به دنبال استفاده گسترده تری از اقدامات حفاظت از خاک با محوریت بهداشت در کشورهای توسعه یافته است.
راتان لعل Rattan Lal دانشمند خاک که پیشتر تحقیقاتش منجر به بهبود تولید مواد غذایی و درک بهتر چگونگی نگهداری کربن جوی در خاک برای کمک به مبارزه با تغییرات آب و هوایی گردید ، روز پنجشنبه برای دریافت جایزه جهانی غذا سال ۲۰۲۰ معرفی شد.
در مراسمی آنلاین- به دلیل نگرانی شیوع ویروس کرونا- رئیس بنیاد جهانی جایزه غذا باربارا استینسون، پروفسور راتان لعل Rattan Lal استاد علوم خاک دانشگاه ایالتی اوهایو و مدیر مؤسس مرکز مدیریت و جداسازی کربن این دانشگاه را به عنوان برنده جایزه جهانی غذا در سال جاری اعلام کرد.

دکتر لعل یک محقق کلیدی در علم خاک شناسی است که یافتههای علمی چشمگیر او باعث بهبود سلامت خاک ، افزایش تولید محصولات کشاورزی ، بهبود کیفیت مواد غذایی ، احیای محیط و احیای تغییرات آب و هوایی میشود.
لعل این ایده را توسعه داده و ترویج کرده که خاک سالم نه تنها باید از مواد مغذی معمول ، از جمله نیتروژن ، فسفر و پتاسیم برخوردار باشد ، بلکه باید با خالیکردن مانده های محصول ، کربن را از بین ببرد. این تمرکز بر خصوصیات بدنی خاک در دهه ۱۹۷۰ از استراتژی باروری خاک متمایز شده است ، که به شدت به جایگزینی مواد مغذی با استفاده از کود متکی بود.

تحقیقات Lal در دهه ۱۹۹۰ نشان داد که بازگرداندن خاکهای تخریب شده از طریق افزایش کربن خاک و مواد آلی نه تنها سلامت خاک را بهبود می بخشد بلکه با توالی کربن اتمسفر به مبارزه با افزایش سطح دی اکسید کربن در هوا کمک می کند. تجزیه و تحلیل او نشان داد که خاک ها می توانند کربن را با نرخ هایی برابر با ۲.۶ گیگاتون در سال بدست آورند.
مشاورههای علمی او در کشورهائی چون استرالیا و نیجریه و در هدایت پروژه های احیای خاک در آسیا ، آفریقا و آمریکای لاتین نتایج چشمگیری داشته است. از جمله میتوان به یکپارچه سازی کشاورزی بدون شخم و استفاده از محصولات زراعی پوشش ، کود گیاهی و آگرو جنگل برای حفاظت از خاک ، صرفه جویی در مصرف آب و بازگشت مواد مغذی ، کربن و مواد آلی موجود در خاک اشاره کرد.به گفته دکتر لعل در ایالات متحده حفاظت از خاک فقط در درصد بسیار کمی از کل مناطق انجام می شود ولی رو به پیشرفت است: ” من آرزو می کنم احیای خاک زمین های کشاورزی با سرعت بیشتری انجام شود و منطقه بیشتری به سمت این نوع تکنولوژی برود.”
مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا ، در پیام ویدئویی به این مناسبت گفت که جمعیت رو به رشد جهان نیاز به بهبود در بهرهوری کشاورزی برای تغذیه بیشتر مردم دارد. وی گفت: ” تخمین زده میشود که ۵۰۰ میلیون کشاورزی کوچک از طریق مدیریت بهتر ، تخریب کمتر خاک و بازیافت مواد مغذی ، مراقبین وفادار سرزمین خود باشند. میلیاردها نفری که به این مزارع وابسته هستند ، باید از محصولات آن بهره مند شوند. “
راتان لعل ۷۶ ساله متولد هند است که ابتدا در دانشگاه کشاورزی پنجاب به تحصیل خاک پرداخت و سپس پیگیری تحصیلات عالیه، او را برای دریافت دکترا به دانشگاه ایالتی اوهایو سوق داد. وی در سال ۲۰۰۰ مرکز مدیریت و جداسازی کربن را تأسیس کرد.

لعل گفت که اکنون کمک او به ۸۵۰ میلیون جمعیت جهان نیازمند تغذیه و ۲ میلیارد با سوء تغذیه متمرکز بر کشاورزی با محوریت تغذیه است.

جایزه جهانی غذا توسط نورمن بورلاگ ، برنده جایزه صلح نوبل در سال ۱۹۸۶ ایجاد شد تا دانشمندان و کلیه کسانی که کیفیت و دسترسی به مواد غذایی را بهبود بخشیدهاند ، شناسائی و تشویق شوند؛ بنیادی که جوایز ۲۵۰،۰۰۰ دلاری اعطا میکند و در Des Moines مستقر است.