Tiger mom واژه ای است که معمولاً به مادران سختگیر و بدون نرمش در امور تحصیلی فرزندان اطلاق می‌‌شود که نمره های کمتر از ۲۰ یا A فرزندان خود را قبول ندارند.این واژه معمولاً به مادران آسیائی اطلاق می‌شود.
Tiger mom بعد از انتشار کتاب ایمی چووآ در مورد تربیت دخترانش معروف شد. ایمی بعنوان مادری چینی که با همسر امریکائی خود صاحب دو فرزند دختر هستند، یک نوع شیوه فرزندپروری که در خانواده های آسیایی شایع است را برای تربیت فرزندانش بکار برد. ممنوعیت تماشای تلویزیون، بازی های کامپیوتری، مهمانی های شبانه و دوست بازی ها از ویژگی های این روش تربیتی است و کودکان فقط وقت خود را به موسیقی و درس خواندن می گذرانند. انتشار این کتاب واکنش های بسیاری را از سوی حامیان و منتقدان این شیوه تربیتی برانگیخت.

بسیاری از پژوهشگران به روش تربیتی چووآ عمیق تر نگاه کردند و فاکتور های مستعد کننده دیگری علاوه بر روش تربیتی آسیائی را در موفقیت فرزندانشان دخیل دانستند، آنها ترغیب شدند تا مطالعات بسیاری در روش‌های فرزند پروری فرهنگ های مختلف داشته باشند و نتیجه مطالعاتشان نقاط کلیدی اساسی را در تفاوتهای بین روش های فرزند پروری آسیائی‌ها و غربی‌ها فاش کرد.


اولین پژوهش با مقاله ای از روت چائو ۱۹۹۴ در مجله روانشناسی رشد منتشر شد. در این تحقیق مشخص شد که پیشرفت تحصیلی چشمگیر فرزندان آسیائی-آمریکائی تبار در زمینه‌های مختلف علمی است و در مقایسه با کودکان اروپائی-آمریکائی درصد بسیاری از فارغ‌التحصیلان رده های بالای تحصیلی را به خود اختصاص داده‌اند. یکی از مشخصه های این کودکان نحوه تربیتی و فرزندپروری استبدادی والدین بود که بسیار سختگیر در امور تحصیلی آنان بودند. در عین موفقیت های تحصیلی بالا، این کودکان از سطوح پائین تر سلامت اجتماعی و عاطفی برخوردار بودند. در پایان نویسنده مقاله اینطور نتیجه گیری می کند که:
بسیار مهم است که وقتی در مورد موفقیت های تربیتی Tiger moms صحبت می کنیم فقط به موارد موفقیت تحصیلی فرزندانشان اشاره داشته باشیم.
مطالعات دیگری در تائید گزارش فوق که در انجمن روانشناسی آمریکا به چاپ رسید، نشان می دهد:شاید والدین سختگیر بر این باور باشند که روش تربیتی بدون نرمش آنها در حق فرزندان باعث موفقیت آنها در کسب موقعیت‌های شغلی بالا خواهد شد اما مجموع داده ها نشان داد که Tiger mothers در واقع موجب رشد کم عزت نفس در کودکانشان و سطوح بالای افسردگی نسبت به شکستهای احتمالی آنان در آینده خواهد شد.
مطالعه‌ای در زمینه بررسی مقایسه‌ای روش های فرزندپروری در مادران آسیائی تبار و اروپائی تبار، توسط الیسا فو و همکارش مارکو اجرا شده و گزارش تفصیلی آن توسط انجمن شخصیت و روان شناسی اجتماعی  به چاپ رسیده است. مادران آسیائی تبار مستقیماً با ایجاد وابستگی متقابل ، تحکم و فشار وارد کردن درگیر پیشرفت تحصیلی فرزندان می شوند و خیلی بیشتر فرزندان را تشویق به حفظ این وابستگی می کنند بطوریکه همین اتصال دائم و نق‌زدن<های مادر حتی در غیاب او انگیزه تحصیلی فرزند را بیشتر می کند.
در حالیکه مادر اروپائی فرزندان را تشویق می کند که خودشان را فردی مستقل از آنها بنگرند و حتی فشار و تحکم مادر را دلیل بر عدم فهم او می دانند.

نتیجه: در هر حال مهمترین ایرادی که به ادعای ایمی چووآ برای آموزش به مادران در سراسر جهان وارد است اینکه، کتاب فوق براساس تجربیات شخصی و نه تحقیقات علمی بنا شده و تعمیم آن به کلیه خانواده ها با شرایط و امکانات زندگی متفاوت ، می تواند نتیجه یکسانی نداشته باشد و این موصوع زمانی مشکل ساز می شود که یک نوع روش کلیشه ای برای یک گروه خاص را بخواهیم به مادران سراسر دنیا توصیه کنیم.

برای امتیازدهی، روی یکی از ستاره‌ها کلیک کنید!

«هر ستاره برابر یک امتیاز و پنج ستاره به معنای امتیاز کامل است»

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

نخستین فردی باشید که به این پست امتیاز می‌دهد

مطلب پیشین۱۰ مربی برتر و موفق تاریخ رقابت‌های لیگ قهرمانان اروپا انتخاب شدند
مطلب بعدیکشف نقطه ضعف جدید در بازار کار !